SchoolYoga

MAF is ondertussen al meer dan 6 jaar bezig met het geven van Yoga op scholen. De combinatie van beweging, bewustwording en ademhaling helpt de kinderen om de nodige rust te creëren in het lichaam en het hoofd. De kinderen leren tijdens de les verschillende yogahoudingen en hoe wij deze kunnen combineren.  Ze worden aangemoedigd om de houdingen ook thuis toe te passen, bijvoorbeeld de avond vòòr een belangrijke toets of tussen het huiswerk door.

Om jullie een voorbeeld te geven, de hond-houding is zeer geschikt om het hoofd los te laten, door deze oefening enkele keren te doen verhogen wij het concentratievermogen.  De slang is in essentie een ademoefening, ze brengt rust en door het creëren van een geluid, verplaatsen wij de focus en leren wij het hoofd te laten rusten. 

Yoga is ontwikkeling, verbinding, vereniging met al wat er is. Het nodigt uit om ieder idee te onderzoeken.
Een kind ontwikkelt door middel van het spel, het vermogen zichzelf te ontdekken en uit te drukken, er over na te denken en zich met de wereld te verbinden. De kinderen mogen zijn wie ze zijn, een ieder is uniek en heeft zijn/ haar kwaliteiten. Ze ontvangen liefdevolle ondersteuning en erkenning voor wie ze zijn.


Een Yogales bestaat uit verschillende onderdelen volgens de methode van het achtvoudig pad van de Yoga Sutra’s van Patanjali aangepast aan de behoefte van het kind.

De ademhalingstechnieken die Mariam als Ademtherapeute aanreikt helpt de kinderen om de rust te vinden in de storm. Haar unieke manier van werken en de gave om overall een 'veilig kader' te creëren en de kinderen uit te nodigen om even alles los te laten, maakt van haar lessen meer dan een yogales. 

Ons concept is ondertussen geproefd en goedgekeurd door heel veel scholen. De school heeft op zich geen extra werklast omdat MAF Spirit de administratie regelt. Ook de communicatie naar de ouders toe regelt MAF Spirit. 

De school stelt een ruimte ter beschikking (het kan de turnzaal zijn of een klaslokaal) en bezorgt de inschrijvingsformulieren aan de ouders via de boekentassen of de schoolplatform. 

MAF Spirit heeft een beveiligde blog die enkel toegankelijk is voor de ouders en de school, hier kunnen de ouders zien wat wij tijdens de lessen zo allemaal doen! . Hier nog eens de voordelen op een rijtje:

 • Administratie regelt MAF

 • Communicatie naar de ouders via MAF

 • Professionele begeleiding

 • Schoolblog voor de ouders

 • Openheid & transparantie

 • Naschools

 • Over de middag

 • Betaling door de ouders gebeurd rechtstreeks naar MAF

Reeks van 7 lessen (wekelijks of tweewekelijks)

Lagere School (60 minuten per les ) 56,00 EUR / kind (incl. Yogamateriaal, creatief materiaal, professionele begeleiding)

Kleuterschool (45 minuten per les)  42,00 EUR / kind (incl. Yogamateriaal, creatief materiaal, professionele begeleiding)

Hebben jullie als school interesse in ons concept? Neem dan zeker contact op met ons, wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek!

De volgende reeksen gaan vanaf maandag 14 september terug van start!

De reeksen op volgende scholen worden vanaf september terug hervat voor de kinderen die nog lessen tegoed hebben:

- Paus Johannes College Merelbeke

- GILKO Groep Merelbeke (Bergwegel, Lemberge en Kloosterstraat)

Ben je ouder van een kind dat nog lessen tegoed heeft en jij hebt nog geen mail ontvangen? Neem dan zeker contact met ons op! Wij versturen de praktische info begin augustus met meer uitleg over de inhaallessen)

Let the magic happen!

 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon

(M)AF Spirit Hoofdzetel Belgïe

Sint-Pietersaalststraat 107

9000 Gent 

België

Tel: +32 (0)470 79 73 40

info@mafdecreatievedroomfabriek.com

mafdecreatievedroomfabriek.com

© 2020 by  Mariam El Guenaien 

MAF De Creatieve Droomfabriek VZW

Ondernemingsnr. 0661877520

MAF Spirit BV

BE 0476 950 582

Zaakvoerder: Mariam El Guenaien