Herfstvakantie in Gent (Loslaten)

De herfstvakantie is ondertussen voorbij en de kids mogen genieten van een tweede week zonder school. Het herfstkamp van 2 november tem 6 november laat mij nog altijd glimlachen als ik eraan denk.


Eindelijk ben ik dan ook erin geslaagd om te beginnen aan het verslag voor jullie. De Corona lock down nodig mij uit om mij telkens opnieuw her uit te vinden en neemt dan onverwachts enorm veel tijd in beslag.


Ernaast lopen mijn teenagers deze week tijdens de schooluren (mijn werkuren:-)) in het huis rond en vragen de aandacht van hun mama. Hier is nu nog alles stil en vredig dus neem ik mij de tijd om eindelijk het beloofde verslagje neer te pennen.


Zoals jullie weten stond ons kamp in het teken van 'loslaten'. Het is de eerste keer dat ik op deze fantastische locatie een kamp heb georganiseerd. Wat hebben we genoten van het buitenterrein! Wij zijn dan ook onmiddellijk aan de slag gegaan met de natuur en hebben fantastische mandala's gemaakt.


Beweging en ademen stond tijdens de eerste dag centraal.


Dag 2 hebben we met verf gewerkt. en veel in groep gedaan. Het herkennen van emoties en gevoelens was hét thema van dag 2. Wij hebben aan hand van creatief materiaal en muziek het lichaam los gemaakt en meer geleerd over emoties en het lichaam. Van blij naar bang van bang naar boos en terug naar blij. Wij hebben echt genoten vandaag.


Dag 3 was rond het thema 'ik ben ik'. Ik in de natuur, ik in groep, ik alleen, ik tijdens het knutselen enz...

Wij zijn op uitstap geweest naar het park en hebben er nieuwe dingen ontdekt.
Dag 4 en 5 is voorbij gevlogen en ik betrapte mezelf dat ik niet veel foto's getrokken heb. De kinderen hadden de opdracht om eens na te denken over het 'ik' zijn. Waar ben ik goed in? Waar ben ik minder goed in? Hoe luieren de dieren en hoe maken zij stress los?


Wie ben ik als ik alleen ben? Wie ben ik als ik thuis ben? Wie ben ik met mijn vrienden enz... ?

Ademhaling stond hier ook centraal alsook zelfvertrouwen kwam hier meermaals aan bod:-)
Lieve ouders, ik heb enorm genoten van deze 5 daagse en van onze nieuwe locatie. Ik hoop dat jullie kinderen ook genoten hebben!


Zorg goed voor jullie zelf en elkaar en kijk zeker eens naar de website. Ondertussen staat mijn Winter 3-daagse online. Deze gaat door op dezelfde locatie en ik heb plaats voor 15 kinderen.


Wees er dus snel bij!

Ik stuur jullie een warme herfstgroet en de kids een warme herfstknuffel (virtueel uiteraard;-)

Namasté,

Mariam42 keer bekeken1 reactie

​Hoofdzetel: MAF VZW

Sint-Pietersaalststraat 107

9000 Gent

Ondernemingsnr. 0661877520

KBC Rekeningnummer BE25 7360 3028 5282

Voorzitter: Mariam El Guenaien

Vragen? Bel of mail gerust.

Tel: +32 (0)470 79 73 40

mariam@mafspirit.comwww.mafspirit.com

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

​Hoofdzetel MAF Spirit BV.

Sint-Pietersaalststraat 107

9000 Gent

BE 0476 950 582

KBC Rekeningnummer BE72 4741 1500 1116

Zaakvoerder: Mariam El Guenaien

© 2020 by  Mariam El Guenaien