FAQ's Groepslessen

Wij zijn deze nog aan het updaten!

Wat breng ik mee naar de les?

Graag in sportieve kledij komen. Een flesje water tegen de dorst.

Merelbeke: YogaMateriaal ter plaatse ter beschikking

Gent: Gelieve je eigen matje mee te brengen.

Wat als ik een beurtenkaart online heb aangekocht?

Je ontvangt je beurtenkaart van de docent(e) ter plaatse. Telkens als je naar de les komt, laat je deze aftekenen door de docent(e).

Is het voordeliger om een beurtenkaart aan te kopen? 

Ja, het is voordeliger:

 

Losse les: 14 EUR

5-Beurtenkaart: 60 EUR

10-Beurtenkaart: 110 EUR

20-Beurtenkaart: 190 EUR

Moet ik elke week komen?

Neen. Je kiest zelf wanneer je komt! Weet wel dat hoe frequenter je Yoga of Pilates doet, hoe sneller je resultaat zult hebben;-)

Wat is het verschil tussen de wekelijkse lessen en de reeksen? 

Voor de reeksen schrijf je je in voor de ganse reeks en betaal je het bedrag in één keer. De wekelijkse lessen kun je zelf kiezen wanneer je komt en betaal je per losse les of met je beurtenkaart.

Wat is Yogamix? 

Tijdens de Yogamix kun je genieten van verschillende Yogastijlen.

Mariam combineert Hatha, Kundalini, Pralaya en Yin Yoga met elkaar. Ook ademwerk komt hier aan bod.

Elke les is een verrassing, soms actief, soms minder actief. Wij gaan van energetisch en intensieve bewegingen naar de zachte houdingen en zoeken verdieping door diep te ademen en technieken toe te passen.

 

Door alle stijlen te verbinden met elkaar blijven de lessen verrassend en onvoorspelbaar. 

Van harte welkom op de mat!

Losse les: 14 EUR ofwel 1 beurt van je beurtenkaart. (voordeliger)

Wat is YogaFlow? 

De Yogaflow is een krachtige spierversterkende en energie-opwekkende Yogavorm. Wij maken spieren krachtiger en het lichaam leniger. 

 

Je leert verschillende houdingen met elkaar te combineren en door een krachtige ademhaling doorbreken wij energieblokkades. 

 

De intensiviteit kies je zelf, Mariam daagt je tijdens deze sessies uit om uit de comfortzone te gaan, dit om het lichaam nog beter te leren kennen. 

 

Want, hey! het lichaam kan meer dan dat je denkt dat het kan;-)

Losse les: 14 EUR ofwel 1 beurt van je beurtenkaart. (voordeliger)

Wat is Restoratieve Yin Yoga? 

Restorative Yin Yoga is een zachte mix van Restorative Yoga en Yin Yoga. Deze combinatie biedt jouw de mogelijkheid om op het moment zelf te kiezen hoe diep je in deze houding gaat. 

 

Mariam geeft voldoende opties voor elk lichaam. Ze nodigt je uit om naar je lichaam te luisteren en brengt je naar een diepe ontspanning en zachte stretch naar gelang van de houding.

 

Restorative Yin Yoga is voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning en tegelijkertijd het leren luisteren naar het lichaam.

Losse les: 14 EUR ofwel 1 beurt van je beurtenkaart. (voordeliger)

Wat is ArunaYoga? 

Aruna yoga is een vorm van yoga die verschillende vormen omvat, zoals Hatha, Vinyasa en op Kundalini yoga gebaseerde houdingen en technieken.

 

Het is een practice die gebaseerd is op bewustzijn op alle niveaus; op wat er nu is en wat er omhoog komt. Ongeacht wat het is. Het leert je om het nu te omarmen en zonder oordeel te ervaren. Het geeft een mogelijkheid om de wispelturigheid van je gedachten tot rust te brengen door een toeschouwer te worden.

Het is niet nodig om lenig te zijn, of zelfs om fysiek in staat te zijn yoga te beoefenen. Het doel van Aruna yoga is om emotionele blokkades te doorbreken, door verschillende technieken van yoga, pranayama en meditatie te gebruiken.

 

Natuurlijk kan het ook fysiek sterke uitwerkingen hebben wanneer de houdingen, op basis van Kundalini yoga, actief worden beoefend. Van harte welkom om van deze magische Yogavorm te genieten.

Losse les: 14 EUR ofwel 1 beurt van je beurtenkaart. (voordeliger)

Wat is PralayaYoga? 

Tijdens deze les maken wij de vergeten spieren wakker, laten de energie door het lichaam stromen en gaan ‘beyond time’. Door zo intensief met het lichaam aan de slag te gaan, zijn wij ons niet meer bewust van de tijd en kunnen wij zakken naar het lichaam. Wij bewegen in de houding en maken bindweefsel los. De vergeten spiergroepen worden krachtiger en het lichaam gaat flexibeler worden. Wij lossen energie blokkades op zodat de energie terug kan stromen.

 

Pralaya Yoga is een unieke yogavorm uitgevonden door Robert Boustany. (USA)

Mariam volgt Robert Boustany reeds meer dan 8 jaar en deelt enthousiast zijn visie op het lichaam en de benadering vanuit een andere invalshoek.

Je gaat je naar enkele lessen al veel comfortabeler voelen in je lichaam.

Losse les: 14 EUR ofwel 1 beurt van je beurtenkaart. (voordeliger)

Wat is Pilates I + II

Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.  Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability.  

Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. In pilates wordt dit ook wel het ‘Powerhouse’ genoemd. Bewegen vanuit een stabiele, sterke kern vermindert klachten en verkleint het risico op blessures in het dagelijkse leven. 

Pilates I: toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die willen kennismaken en nieuw zijn in pilates. Je wordt begeleid in het aanleren van de oefeningen en het bewust bezig zijn met je lichaam.

 

Pilates II: voor mensen die de basistechnieken beheersen en meer verdieping zoeken. Hier ligt het tempo iets hoger en zijn de oefeningen wat complexer. We blijven dit echter samen opbouwen en je wordt bijgestuurd waar nodig. 

 

Let op, zowel Pilates I als II zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen!

Pilates II gaat enkel door bij een minimum van 5 inschrijvingen. Jullie worden 3u op voorhand via whats app verwittigd of de les wel dan niet kan doorgaan. Hou dus zeker je gsm in de gaten. 

 

Indien Pilates II niet kan doorgaan, gaan wij jou inschrijvingsgeld integraal terugstorten. Heb je een beurtenkaart? Dan gaan wij natuurlijk geen beurt aftrekken van je beurtenkaart. 

 

Schrijf je voor Pilates II dus tijdig in!

Losse les: 14 EUR ofwel 1 beurt van je beurtenkaart. (voordeliger)